verkoopwagenpraat

Als de verkoopwagen zou kunnen praten……..

Na ruim 23 jaren in gebruik, hebben wij dit weekend de verkoopwagen eindelijk verkocht. En dan komt het besef van de avonturen met deze verkoopwagen en het nadere afscheid hiervan.

In 1997 kocht ik de Markavan van een ‘Sokkenboer’ uit Veenendaal. Zo’n verkoopwagen geeft  een mooiere uitstalling. Daarnaast  bespaar je  extra tijd aan uit- en inpak op losse kramen. Dat was in het begin wel even wennen. Door de verkoopwagen was ik erg snel klaar met mijn uitpak. Eigenlijk veel te vroeg stond ik dan te wachten op de eerste klanten. En wachten is zeker niet mijn sterkste kant. Daarom een parasol aangeschaft, waardoor ik de fietstassen uitgebreid kon uitstallen. Naast de verkoopwagen breidde ik hierdoor mijn verkoopplek uit met een aantal vierkante meters. En zo bleef ik lekker bezig en sloot de tijd van de uitpak naadloos aan op de verkoop en het klantencontact op zo’n marktdag. Vaak was ik zelfs nog bezig met de uitpak en hielp ik de klanten tussendoor. De laatste jaren werd deze plek onder de parasol mede gebruikt als tijdelijke fietsreparatieplek op de markt. Vele fietsen werden hier gerepareerd “Klaar terwijl u shopt’

Een avontuur.die ik nooit zal vergeten, is die keer dat de Markavan, goed voor zeker zo’n 1.500 kg op wielen, losliet van de trekhaar, midden op de snelweg!  Ik kwam terug van de markt in Wageningen en net voorbij de afslag Veenendaal voelde ik een ferme schok aan de auto en dacht direct ” Dit is niet goed! ‘. In mijn linker autospiegel zag ik dat de Markavan was losgeschoten van de trekhaak. Geschrokken en met mijn hart in mijn keel direct de kleine vrachtwagen de vluchtstrook op gereden, De Markavan bleef intussen doorrollen tegen de middenvangrail en wilde net haar weg naar de rijbaan rechts vervolgen. Doordat er een auto licht achterop botste, vervolgde de verkoopwagen zijn weg weer links langs de vangrail.  Zo’n honderd meter verder kwam de verkoopwagen gelukkig tegen de middenvangrail tot stilstand. Met behulp van de Politie, die het drukke verkeer liet stilstaan, is de verkoopwagen daarna met het rangeersysteem op de rechter vluchtstrook gemanoeuvreerd. Daarna op een zogenaamde ‘oprijwagen’ naar de eerste beste garage. Diezelfde dag nog gemaakt, weer achter de vrachtwagen gekoppeld en op naar de loods. Het had allemaal anders af kunnen lopen. De auto die achterop botste was wel total loss,maar gelukkig  hadden de inzittenden geen persoonlijke letsel opgelopen Ze kwamen met de schrik vrij..

Wel was er gaandeweg het losraken een onderdeel van de trekhaak met een vaart tegen de ruit van een andere achterliggende auto geslagen. Dit hoorden wij pas de volgende dag. In die auto zat een hoogzwangere vrouw die op het punt stond te bevallen.. Zij hadden geen tijd om te stoppen en zijn doorgereden naar het eerste de beste ziekenhuis om de geboorte van hun kind te kunnen inzetten. Pas de volgende dag is hiervan aangifte gedaan. Dus ja het had zeker anders kunnen aflopen!!

Al met al natuurlijk al die jaren heel veel plezier gehad op de markt met deze verkoopwagen. En ja, als een verkoopwagen zou kunnen praten, dan hadden we zeker genoeg ‘munitie’ voor een hilarische cabaretvoorstelling “Op de markt maak je mee” gehad. :) Eind goed, al goed; onze verkoopwagen krijgt een leuke nieuwe marktkoopman als eigenaar. Wij wensen de derde eigenaar net zo veel plezier dan dat wij mochten beleven achter deze vaste uitschuifbare kraam van 8 meter lang (psssstt….soms stiekem verlengend naar bijna 12 meter) ….Ze kan nog jaren mee!

One Comment
  1. Reply berna van der Linden 25 februari 2020 at 18:32

    <3 Jouw marktavontuur spreekt boekdelen <3 En ik doe een hoofdstuk mee 😉

Leave a Reply

De winkel is nog in Demo — Bestellingen worden nog niet uitgevoerd